Historie & formål

Initiativet til Oikosfonden blev taget i i 2009, hvor andelskassen Oikos stiftede Foreningen Oikos. 

 I august 2012 blev foreningen lavet om til en fond (CVR nr. 34561249). Blandt Fondens bidragsydere var der mere en 100 der fulgte bestyrelsens opfordring til øge deres bidrag til 200 kr. Hermed nåede Fonden det antal bidragsydere som er nødvendigt for at blive godkendt som fradragsberettiget fond. Fonden administreres af en ulønnet bestyrelse og kan derfor holde administrations-omkostninger på et minimum. Fonden får sine midler fra donationer fra enkeltpersoner og  fra andelshavere i Oikos som donerer eller testamenterer deres andelsbeviser eller indestående til Fonden.

Vores formål er at støtte aktiviteter til fordel for verdens fattige, fortrinsvis i udviklingslandene og skabe opmærksomhed om verdens fattigdomsproblemer. Vi støtter ligesindede organisationer og enkeltpersoner med innovative og simple ideer, hvor selv mindre beløb gør en stor forskel. 

Hvis du vil søge om støtte til et projekt, så send en mail til formanden@oikosfonden.dk med beskrivelse af projektet og organisationen bag, og hvad der ansøges om støtte til.

Det vil Oikosfonden gerne støtte!

Oikosfonden er en lille men fleksibel fond, der støtter en række projekter verden over, som gør en forskel for verdens fattige. Fonden støtter med glæde projekter, hvor et bidrag kan ’sætte prikken over i’et’. Især projekter, hvor en lille indsats kan gøre en stor og langsigtet forskel, økonomisk eller socialt, har vores interesse. Der er intet ansøgningsskema eller tidsfrister.

Send blot en mail til formanden@oikosfonden.dk, hvor der forklares hvad beløbet skal bruges til, og hvorfor det vil gøre en forskel. Principielt støtter vi ikke studier, rejser, administration eller fadderskaber, men ellers er feltet åbent, så længe det er til gavn for verdens fattige.