Sommerhilsen 2015

Kære ven af Oikosfonden

Oikosfonden har haft den glæde at kunne støtte en række gode projekter.
Tak for alle bidrag der gjorde det muligt!
Til denne sommerhilsen har vi valgt to af de projekter som vi har støttet i år, og som sætter fokus på at forbedre ernæring og skabe et bedre indtægtsgrundlag gennem landbrug. Her kan du læse om Paul Oluko fra Kenya og Flor de Maria fra Guatemala.
I Nyhedsbrev nr. 14 er der nyt fra de andre projekter. Du finder  de projekter, vi indtil nu har støttet under 

Projekter vi har støttet 2014 – 15

 

Når landbrug kan betale sig

Paul Oluoko og hans kone - Momentum Trust

Paul Oluoko og hans kone – Momentum Trust

 

At finde et arbejde, som man kan forsørge sin familie med, i Kenya kan være en svær opgave. Mange er rejst fra land til by for at finde arbejde og dermed ladt deres mindre landbrug tilbage i landsbyerne, da landbrugene ofte ikke er rentable. Paul Oluoko på 31 fortæller her om, hvad der fik ham til at vende tilbage.

Fra by til land

Paul var ligesom mange andre søgt mod hovedstaden Nairobi for at finde et arbejde. Tilbage i landsbyen havde han overdraget sine jordlodder til sin far, for landbruget udgjorde ikke et stabilt eller tilstrækkeligt indtægtsgrundlag. Som de fleste andre unge i området drømmer Paul om et liv, hvor han selv kan være herre over sin lille familie og sørge for der altid er mad på bordet og børnene kan komme i skole. Men at være landmand troede Paul aldrig skulle være vejen, da han havde set hvordan hans forældre havde brugt mange timer i marken uden at høste det helt store. En dag hørte Paul hørte om organisationen Momentum Trust og deres hjælp til landmænd gennem sin far, og valgte at vende tilbage sammen med sin kone og deres to døtre for at skabe sig en tilværelse i landsbyen.

De mange timer i marken kan lønne sig

Tilbage i Segere kunne Paul erfare hvordan hans far William var gået fra 50 kilo til over 300 kilo på én høstsæson. Paul fandt derfor sammen med 10 andre personer og formede en gruppe og besøgte Momentums kontor for at tilmelde sig i projektet. Momentum Trust bevilligede Paul og de andre et lille lån på 350 kr. som gik til landbrugstræning og adgang til kvalitets såsæd og gødning. Sådan startede det.

Viser vejen for andre unge

I dag viser Paul vejen for mange andre unge i området, som stille og roligt er begyndt at blive nysgerrige omkring at dyrke deres landbrug på en mere rentabel måde, da de kan se at det er muligt at tjene penge på landbrug. Paul har store armbevægelser og vil nu også have lån til en kyllingeproduktion, tomater og andre afgrøder, hvilket han aldrig ville have spurgt indtil for under et år siden.
Hvis alt går vel vil Paul i august kunne høste 500 kg majs på sin jordlod på 1 acre (knap en tønde land). Hvis du vil vide mere og finde ud af hvordan det går med Paul og de andre farmere, som Momentum arbejder med kan du følge dem på deres hjemmeside

www.momentumtrust.dk