Skoleprojekt i Lusaka – Zambia

Vidste du at SEKO betyder “latter”
på afrikansk.

SEKO VILLAGE- PHASE 1

Det ved 12 forældreløse piger som jeg havde den store glæde at møde i forbindelse med mit besøg i Zambia første uge af september 2014. 12 glade og taknemmelige piger trods den værst tænkelige start i livet. I Zambia blev jeg præsenteret for Angela, en fantastisk ildsjæl, der har viet sit liv til opbygning af en skole for  12 forældreløse piger, som jeg fik lov  til at møde de sidste to dage jeg var i landet. 

De 12 piger er i alderen fra 6-17 år.

Udover at være forældreløse er 4 af dem også HIV positive. Takket være Angelas omsorg går alle i skole og bor under samme tag.

I 2009 fik Angela bygget et hus til de 12 piger. Huset kalder hun SEKO house. Det ligger i Lusaka, midt i et af de større slumområder med 50.000 indbyggere, ikke just et sted for piger i alderen 6-17 år, nu hvor huset er kommet til at ligge omringet af barer og hvad dermed følger.

Angela har erhvervet en ny grund uden for byen, tæt på pigernes skole. Ved hjælp af donationer har hun indtil videre fået rejst de bygninger som I kan se på billederne. For at færdiggøre huset med tag og hegn mangler hun endnu 85.000 kr. før pigerne kan flytte ud af slummen.

Her er det vi vil forsøge at gøre en forskel. Hvis du vil støtte dette projekt, kan du indbetale et beløb på den konto der er oprettet alene for at Angela kan få færdiggjort sit husbyggeri. Kontoen er: Andelskassen Oikos nr. 9860 8929712251.

Allan Andersen

Andelskassen Oikos

Oikosfonden har i 2014 bevilget 15.000 kr. til hjælp til færdiggørelsen af huset.