Nyhedsbrev nr. 8

Juni 2013

Sikke et forår!

Kære ven af Oikosfonden.

Hermed en sommerhilsen fra Oikosfonden med en håndfuld gode nyheder fra foråret.

Vi rundede de 100!
Vi har tidligere skrevet om hvor vigtigt det var at vi blev mindst 100 bidragydere fordi det er af kravene til en ny fond. Det mål har vi nået!

Almenvelgørende!
Det næste var at blive godkendt som en ’almenvelgørende’ fond. Det mål nåede vi også, og det betyder at personlige gaver til fonden kan fratrækkes selvangivelsen efter gældende regler. Og det gælder lige fra den første krone du har givet!

Komfurprojektet
Med kr. 10.000 fra fonden kunne Esben Røjel købe materialer til formene der skal bruges til støbning af komfurerne – se billedet i forrige nyhedsbrev på hjemmesiden. Der blev støbt komfurer både i Arusha og Bukoba. En nøjagtig afprøvning hvor brændet og gryden med indhold blev vejet viste, at kogetiden var nogenlunde den samme som ved kogning over 3 sten, men der blev kun brugt halvt så meget brænde. Nu vil de gerne have flere forme så de kan støbe flere komfurer!

Når vi har samlet billedmateriale og resultater fortæller vi mere.

Solcellelamper
Først på året købte Oikosfonden 25 solcellelamper med tilhørende paneler og sendte dem til ’Plants and Health’, som er et lille udviklingsprojekt i Uganda. Lamperne er nu solgt og pengene vil blive brugt til indkøb af nye lamper lokalt så de kan begynde at skabe en lille indtægt til projektet ved salget.

Mikrolån til Uganda
MOMM-projektet – se forrige nyhedsbrev – er udvidet og omfatter nu 6 landsbyer som derfor har lidt ekstra kapital at arbejde med. Hver spare- og lånegruppe har fået 1-3.000 kr. der svarer til ca. 15 % af deres egen opsparing.

Momentum Trust
I november 2012 investerede fonden i små lån til 4 driftige personer i Kenya/Uganda, i alt 4.200 kr. Lånene blev formidlet af ’Momentum Trust’, hvis leder, Christian Hoff, nu selv er bosiddende i Nairobi. Lånene er tilbagebetalt og vil blive udlånt på ny til andre som kan udvikle deres virksomhed ved at få adgang til at låne. Læs mere på deres hjemmeside www.Momentumtrust.dk

Vi ønsker alle en god sommer

Bestyrelsen
Oikosfonden